Az ország első szoftvertesztelő versenye lezárult! Köszönjük minden online és élő döntőbe jutott játékosunknak, hogy példás kitartással küldték be a feladatokat! Reméljük, hogy hasznos tudással gyarapodtatok a verseny feladatai során. Most tisztelettel búcsúzunk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozni fogunk, még izgalmasabb feladatokkal és egyre nagyobb résztvevői bázissal. Sziasztok!

Üdvözlettel: Szoftvertesztelő Verseny Csapata

Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

Verseny menete


A verseny lebonyolítása egy jelentkezési periódussal indul. Ekkor a résztvevőknek a verseny honlapján személyes adatok megadásával jelezniük kell részvételi szándékukat. Már a jelentkezéshez egy ötletes, beugró feladatot is meg kell oldaniuk. Ennek célja egyrészt az érdeklődés felkeltése, másrészt pedig a minimális szoftvertesztelési ismeretekkel sem rendelkező jelentkezők kiszűrése. Nevezési díj nincs.

A jelentkezési periódus után a verseny online fordulókkal folytatódik. A fordulók száma a résztvevők számától is függ, de az online szakasz indulásakor előre rögzítjük. Az online feladatokat folyamatosan, heti rendszerességgel adjuk ki a verseny honlapján. A regisztrációra nincsen határidő, így a később eszmélő érdeklődők is csatlakozhatnak a versenyhez. Nem kötelező megoldani az összes feladatot, de természetesen hátrányba kerül az, aki valamelyiket kihagyja. A feladatokhoz bármilyen segítséget igénybe lehet venni. Az online fordulók során a versenyzők pontokat gyűjtenek. Az egyes fordulókhoz tartozó feladatok megoldásának beküldése után nem lehet újraküldeni egy új megoldást. A verseny aktuális állása a verseny honlapján folyamatosan látható.
A versenyzők az értékelés és az online fordulók során csak nick névvel szerepelnek az objektívabb pontozás érdekében.

Az online fordulók lezárulta után a legjobban teljesítő versenyzők a végső, élő döntőbe jutnak be. Ennek létszáma 20 fő. Az élő verseny 3 órás időtartamú és az online fordulókhoz hasonló feladatokból áll. Az online feladatok során elért jobb pontszámokat és helyezést az élő versenyen extra idővel díjazzuk. Az online fordulók során legjobb eredményt elérő versenyzőt különdíjjal jutalmazzuk.

Az élő verseny a Masterfield Oktatóközpont által biztosított számítógépeken történik, itt már más személy támogatását nem lehet igénybe venni.

A verseny befejezési határideje minden versenyzőnek közös, de a résztvevőket egymás után indítjuk az online fordulók pontszáma alapján, így az ott előkelőbb helyen végzettek több időt fordíthatnak a megoldásra.

Az eredmények kiértékelése röviddel a verseny után megtörténik és még aznap eredményt hirdetünk.

A TERVEZETT ÜTEMEZÉS

Regisztráció és a verseny indulása: 2011. október 14.

Online fordulók időtartama: 2011. október 17. - 2012. január 18.

Döntő: 2012. január 27.