Az ország első szoftvertesztelő versenye lezárult! Köszönjük minden online és élő döntőbe jutott játékosunknak, hogy példás kitartással küldték be a feladatokat! Reméljük, hogy hasznos tudással gyarapodtatok a verseny feladatai során. Most tisztelettel búcsúzunk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozni fogunk, még izgalmasabb feladatokkal és egyre nagyobb résztvevői bázissal. Sziasztok!

Üdvözlettel: Szoftvertesztelő Verseny Csapata

Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

GYIK


Szoftvertesztelő verseny? Ki hallott már ilyesmiről?
Hát ez az, úgy gondoljuk, hogy versenyünk Magyarországon egyedülálló, hiszen a szoftvertesztelőket próbálja meg rangsorolni.
Mit kell majd csinálnom a versenyen?
Változatos szoftvertesztelési feladatokat megoldani legkülönfélébb témákban. Sok-sok gyakorlati, online végrehajtható feladat és számos módszertanokra irányuló kérdés.
Akkor ez most gyakorlati vagy elméleti tudást mér?
Mindkettőt, de inkább gyakorlatit. Azért van néhány témakör, amelyet csak nagyon körülményesen lehetne gyakorlati feladatokkal mérni (pl. tesztelés menedzsment). De ezekben a témákban is "éles" szituációt leíró esettanulmányokkal fogsz találkozni.
Ki vehet részt a versenyen?
Bárki, ez a verseny szoftvertesztelőknek szól, de ha úgy érzed, hogy megállnád a helyed tesztelőként és rendelkezel informatikai alapismeretekkel, akkor indulj el bátran.
Mennyi a nevezési díj?
Nincs nevezési díj, ezen a versenyen csak nyerhetsz.
Akkor mi kell a nevezéshez?
Teljes név, nick név, telefonszám, email, munkahely és munkakör. Az adatokat bizalmasan kezeljük, a honlapon közölt nyilvános adatoknál csak a nick név fog megjelenni, valamint a javítók és értékelők is csak egy belső, bárki számára össze nem párosítható azonosítót fognak látni a megoldások mellett.
Nincs értelme elindulni, az ilyen versenyek úgyis mindig előre le vannak vajazva.
Más versenyek lehet, de ez nem. Közjegyzőt ugyan nem fogunk hívni, de igyekszünk mindent megtenni a verseny tisztasága érdekében. A Masterfield Oktatóközpont munkatársai és hozzátartozói nem vehetnek részt a versenyen, a feladatokat több szakember dolgozza ki, egymás feladatait sem láthatják (kivéve, hogy minden feladatot egy másik szakembernek auditálnia kell). A résztvevők csak egy belső azonosítóval kerülnek be a megoldások mellé, melyhez csak egy külön adatbázis segítségével lehet megtalálni a résztvevő tényleges adatait.
Fejlesztőként nem hiszem, hogy van értelme indulnom, mert csak leiskoláznám a tesztelőket.
Vagy mégsem?
Ha szoftverfejlesztő vagy, biztosan rendelkezel a szükséges alapokkal, hogy teszteljél is. A szoftvertesztelés azonban ma már egy külön szakma és nem biztos, hogy ezen a versenyen fejlesztők fognak győzni. De próbáld meg bátran és meglátjuk mire jutsz programozóként.
Hogyan zajlik a verseny?
A résztvevők számától függően több fordulót fogunk tartani. Mindenképpen lesz egy beugró feladat. Anélkül, hogy bárkit meg akarnánk bántani, ez azt próbálja meg elérni, hogy csak megfelelő képességű versenyzőink legyenek.
Ezt követi majd több online, interneten keresztül végrehajtható forduló. Ezeken a fordulókon dől el, hogy ki juthat be az élő "sóba", a végső fordulóra, ahol a versenyzőknek már egyszerre, egy helyszínen kell feladatokat végrehajtania. Ennek létszáma 20 fő.
Mik a fődíjak?
A fő szervező, a Masterfield Oktatóközpont, és támogatóink, a Profession, a Technet, valamint a Mortoff felajánlása az első három helyezettnek:
1. helyezett:
 • 500 ezer forint értékű képzési kupon a Masterfield Oktatóközpont felajánlásában
 • 70 ezer forint pénzdíj a Profession és a Technet felajánlásában
 • 466 ezer forint értékű Ranorex Premium Node-Locked License a Mortoff felajánlásában
 • 125 ezer forint értékű SpiraTest Economy Edition (5 concurrent user) a Mortoff felajánlásában

2. helyezett:
 • 300 ezer forint értékű képzési kupon a Masterfield Oktatóközpont felajánlásában
 • 50 ezer forint pénzdíj a Profession és a Technet felajánlásában
 • 466 ezer forint értékű Ranorex Premium Node-Locked License a Mortoff felajánlásában
 • 31.5 ezer forint értékű SpiraTest Express Edition (1 user) a Mortoff felajánlásában

3. helyezett:
 • 150 ezer forint értékű képzési kupon a Masterfield Oktatóközpont felajánlásában
 • 30 ezer forint pénzdíj a Profession és a Technet felajánlásában
 • 466 ezer forint értékű Ranorex Premium Node-Locked License a Mortoff felajánlásában
 • 31.5 ezer forint értékű SpiraTest Express Edition (1 user) a Mortoff felajánlásában
Vannak különdíjak is?
Igen.
 • Médiatámogatónk, az IDG, a ComputerWorld és PC World magazinok kiadójának felajánlása egy 1 éves ComputerWorld előfizetés a legaktívabb versenyzőnek (legtöbb szakmai észrevétel, legérdekesebb, versenyfeladatokkal kapcsolatos hozzászólás).
 • 25 ezer forint pénzdíj az online fordulók során legjobb eredményt elérő versenyzőnek a Profession és a Technet felajánlásában
 • 25 ezer forint pénzdíj a verseny legkreatívabb megoldást benyújtó versenyzőjének a Profession és a Technet felajánlásában