Az ország első szoftvertesztelő versenye lezárult! Köszönjük minden online és élő döntőbe jutott játékosunknak, hogy példás kitartással küldték be a feladatokat! Reméljük, hogy hasznos tudással gyarapodtatok a verseny feladatai során. Most tisztelettel búcsúzunk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozni fogunk, még izgalmasabb feladatokkal és egyre nagyobb résztvevői bázissal. Sziasztok!

Üdvözlettel: Szoftvertesztelő Verseny Csapata

Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

Statikus teszt - Specifikáció felülvizsgálat


Jelentkezz be megoldás beküldéséhez!

Feladat leírása:

Egy nagyon fontos, de sajnos gyakran elhanyagolt technikával kezdjük a versenyt: a statikus teszteléssel. TesztelÅ‘ként kevés lehetÅ‘ségünk van specifikációk felülvizsgálatában részt venni. Itt a lehetÅ‘ség, hogy megmutasd, hogy a továbbiakban kár lenne téged kihagyni ebbÅ‘l a feladatból.
TesztelÅ‘ként dolgozol egy fejlesztÅ‘cégnél, amely dobozos ügyviteli rendszereket készít. Egy régi alkalmazásotokat sok szépségszalon is használja. Egyik nap az alábbi emailt kapjátok többen a tesztelési vezetÅ‘tÅ‘l, CsonTos ALadár TaMástól.


“Sziasztok,


találtunk egy gyártót (TIMERSTART), akinél pont kifejlesztés alatt van egy PC-vel összeköthetÅ‘ vezérlÅ‘, amely képes a szolikat automatikusan indítani. Régóta gyártanak recepciós pultba helyezhetÅ‘ szolárium vezérlÅ‘ket, de csak a hamarosan megjelenÅ‘ legújabb verzió lesz arra képes, hogy ne csak manuálisan, hanem számítógéprÅ‘l is el tudja indítani a hozzá kapcsolt gyakorlatilag bármilyen típusú ágyakat. Vagyis a vezérlÅ‘ a számítógép és az ágyak közé kerül és a felhasználóink a rendszerünkbÅ‘l indíthatják majd az ágyakat és láthatják az aktuális státuszokat.

Kis ráhatással sikerült rávennünk Å‘ket, hogy gyorsítsák fel az új modell kifejlesztését, hogy a januárban megjelenÅ‘ 4.0-ás rendszerünkbe már be tudjuk tenni Å‘ket. Csatolva találjátok az általuk készített interfész speckót. Nézzétek át kérlek, hogy ez alapján össze tudjátok-e lÅ‘ni a rendszereket, nyilván alaposan le kell majd tesztelnünk ezt az interfészt.

Kérlek titeket, hogy legkésÅ‘bb november 14-ig küldjétek át az észrevételeiteket! És ne küldözgessetek észrevételeket emailben, egy doksit várok tÅ‘letek, amelybÅ‘l egyértelműen és gyorsan azonosítani lehet a problémás részeket! Minden hibát jelezzetek, de legyen tömör és lényegretörÅ‘.


Köszönettel,


Aladár

 

---------------------------- Original Message ----------------------------

Subject: TIMERSTART interfész specifikáció

From:    "Hajós Dávid" <hajos.david@timerstart.com>

Date:    Wed, October 12, 2011 4:01 pm

To:      kovacs.jeno@ugyvitel.hu;csontos.aladar.tamas@ugyvitel.hu

--------------------------------------------------------------------------

Kedves JenÅ‘ és Aladár!


Sikerült befejeznünk a TIMERSTART vezérlÅ‘nkhöz a számítógépes interfész specifikációját. A szűkös határidÅ‘k miatt egyelÅ‘re csak azokat a részeket dolgoztuk ki, amelyek a rendszeretek 4.0 verziójához kellenek, a jövÅ‘re esedékes részeknél csak jeleztük, hogy most még nem elérhetÅ‘ a funkció.

Kérjük nézzék át, hogy minden egyértelmű-e, kell-e esetleg valamit javítani rajta. Remélem mihamarabb el tudjuk kezdeni a továbbfejlesztett vezérlÅ‘ sorozatgyártását.


Várom válaszukat,


Hajós Dávid

TIMERSTART termék menedzser”
Kapcsolódó letölthetÅ‘ fájlok:

F1_TimerStart_InterfaceSpec_1.0.doc

 

Feladatot készítette:

Bujdosó Géza – Masterfield Oktatóközpont

Gyúri Attila – Masterfield Oktatóközpont

Mizsák Krisztián – Masterfield Oktatóközpont

 

Feladathoz kapcsolódó fogalmak:

Forrás:

Szoftvertesztelés egységesített kifejezéseinek gyűjteménye 3.1

HTB-Hungarian Testing Board

Magyar SzoftvertesztelÅ‘i Tanács Egyesület


specifikáció: egy dokumentum, ami ideális esetben teljesen, precízen és ellenÅ‘rizhetÅ‘en határozza meg egy komponens vagy rendszer követelményeit, konstrukcióját, viselkedését vagy egyéb karakterisztikáit. A követelmények ellenÅ‘rzésének a folyamatát is meghatározhatja. [Specification]


statikus teszt: egy komponens vagy rendszer tesztje specifikáció vagy megvalósítási szinten a szoftver futtatása nélkül. Például felülvizsgálat, vagy statikus forráskód elemzés. [Static Testing]


felülvizsgálat: egy termék vagy projekt státuszának értékelése. Célja, hogy feltérképezze az eltéréseket a tervezett eredményekhez képest, valamint ajánlást tegyen a továbblépéshez. Több típusa van, például: menedzsment felülvizsgálat, informális felülvizsgálat, technikai felülvizsgálat, inspekció, átvizsgálás. [Review]

Feladat státusza: lejárt
Max. pontszám: 100 pont
Beküldési határidő:2011-12-05 12:00:00