Az ország első szoftvertesztelő versenye lezárult! Köszönjük minden online és élő döntőbe jutott játékosunknak, hogy példás kitartással küldték be a feladatokat! Reméljük, hogy hasznos tudással gyarapodtatok a verseny feladatai során. Most tisztelettel búcsúzunk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozni fogunk, még izgalmasabb feladatokkal és egyre nagyobb résztvevői bázissal. Sziasztok!

Üdvözlettel: Szoftvertesztelő Verseny Csapata

Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

Statikus teszt - Specifikáció felülvizsgálat


Jelentkezz be megoldás beküldéséhez!

Feladat leírása:

Egy nagyon fontos, de sajnos gyakran elhanyagolt technikával kezdjük a versenyt: a statikus teszteléssel. Tesztelőként kevés lehetőségünk van specifikációk felülvizsgálatában részt venni. Itt a lehetőség, hogy megmutasd, hogy a továbbiakban kár lenne téged kihagyni ebből a feladatból.
Tesztelőként dolgozol egy fejlesztőcégnél, amely dobozos ügyviteli rendszereket készít. Egy régi alkalmazásotokat sok szépségszalon is használja. Egyik nap az alábbi emailt kapjátok többen a tesztelési vezetőtől, CsonTos ALadár TaMástól.


“Sziasztok,


találtunk egy gyártót (TIMERSTART), akinél pont kifejlesztés alatt van egy PC-vel összeköthető vezérlő, amely képes a szolikat automatikusan indítani. Régóta gyártanak recepciós pultba helyezhető szolárium vezérlőket, de csak a hamarosan megjelenő legújabb verzió lesz arra képes, hogy ne csak manuálisan, hanem számítógépről is el tudja indítani a hozzá kapcsolt gyakorlatilag bármilyen típusú ágyakat. Vagyis a vezérlő a számítógép és az ágyak közé kerül és a felhasználóink a rendszerünkből indíthatják majd az ágyakat és láthatják az aktuális státuszokat.

Kis ráhatással sikerült rávennünk őket, hogy gyorsítsák fel az új modell kifejlesztését, hogy a januárban megjelenő 4.0-ás rendszerünkbe már be tudjuk tenni őket. Csatolva találjátok az általuk készített interfész speckót. Nézzétek át kérlek, hogy ez alapján össze tudjátok-e lőni a rendszereket, nyilván alaposan le kell majd tesztelnünk ezt az interfészt.

Kérlek titeket, hogy legkésőbb november 14-ig küldjétek át az észrevételeiteket! És ne küldözgessetek észrevételeket emailben, egy doksit várok tőletek, amelyből egyértelműen és gyorsan azonosítani lehet a problémás részeket! Minden hibát jelezzetek, de legyen tömör és lényegretörő.


Köszönettel,


Aladár

 

---------------------------- Original Message ----------------------------

Subject: TIMERSTART interfész specifikáció

From:    "Hajós Dávid" <hajos.david@timerstart.com>

Date:    Wed, October 12, 2011 4:01 pm

To:      kovacs.jeno@ugyvitel.hu;csontos.aladar.tamas@ugyvitel.hu

--------------------------------------------------------------------------

Kedves Jenő és Aladár!


Sikerült befejeznünk a TIMERSTART vezérlőnkhöz a számítógépes interfész specifikációját. A szűkös határidők miatt egyelőre csak azokat a részeket dolgoztuk ki, amelyek a rendszeretek 4.0 verziójához kellenek, a jövőre esedékes részeknél csak jeleztük, hogy most még nem elérhető a funkció.

Kérjük nézzék át, hogy minden egyértelmű-e, kell-e esetleg valamit javítani rajta. Remélem mihamarabb el tudjuk kezdeni a továbbfejlesztett vezérlő sorozatgyártását.


Várom válaszukat,


Hajós Dávid

TIMERSTART termék menedzser”
Kapcsolódó letölthető fájlok:

F1_TimerStart_InterfaceSpec_1.0.doc

 

Feladatot készítette:

Bujdosó Géza – Masterfield Oktatóközpont

Gyúri Attila – Masterfield Oktatóközpont

Mizsák Krisztián – Masterfield Oktatóközpont

 

Feladathoz kapcsolódó fogalmak:

Forrás:

Szoftvertesztelés egységesített kifejezéseinek gyűjteménye 3.1

HTB-Hungarian Testing Board

Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület


specifikáció: egy dokumentum, ami ideális esetben teljesen, precízen és ellenőrizhetően határozza meg egy komponens vagy rendszer követelményeit, konstrukcióját, viselkedését vagy egyéb karakterisztikáit. A követelmények ellenőrzésének a folyamatát is meghatározhatja. [Specification]


statikus teszt: egy komponens vagy rendszer tesztje specifikáció vagy megvalósítási szinten a szoftver futtatása nélkül. Például felülvizsgálat, vagy statikus forráskód elemzés. [Static Testing]


felülvizsgálat: egy termék vagy projekt státuszának értékelése. Célja, hogy feltérképezze az eltéréseket a tervezett eredményekhez képest, valamint ajánlást tegyen a továbblépéshez. Több típusa van, például: menedzsment felülvizsgálat, informális felülvizsgálat, technikai felülvizsgálat, inspekció, átvizsgálás. [Review]

Feladat státusza: lejárt
Max. pontszám: 100 pont
Beküldési határidő:2011-12-05 12:00:00